Σε ένα αεροπλάνο άγνωστοι μεταξύ τους επιβάτες συνομιλούν τυπικά ώσπου σύντομα διαπιστώνουν ότι έχουν ένα μεγάλο κοινό: όλοι, παραδόξως…, γνωρίζουν τον πιλότο! Αυτή είναι μια σκηνή από την πολυβραβευμένη ταινία «Ιστορίες για αγρίους».

Ας χρησιμοποιήσουμε τώρα αυτή τη σκηνή, παραλείποντας το λοιπό σενάριο, και ας φανταστούμε σαν «αεροσκάφος» τον Τουρισμό και τη Φιλοξενία στην Ελλάδα του 2023 και σαν «επιβάτες» εργοδότες και εργαζόμενους.

Στη θέση του πιλότου εμείς θα τοποθετήσουμε τη δική μας hospiteller, @AntoniaKaragia, δηλαδή τον άνθρωπο που δημιουργεί και ενορχηστρώνει καθημερινές ιστορίες καθοδήγησης και εκπαίδευσης στη σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα.

Στο δικό μας σενάριο, οι «επιβάτες» βρίσκουν περισσότερα από ένα κοινά, γνωρίζουν όλοι «τον πιλότο» και δημιουργούν μια μοναδική Hospistory.

Γιατί η εκπαίδευση στη σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα είναι μια αποστολή για την “Hospiteller” της Stepwise

1-Σύγχρονο HR είναι να βλέπεις «πανοραμικά» την επιχείρηση, να συνδυάζεις στρατηγικές, να εμπλουτίζεις τη στελέχωση με παράλληλες δράσεις, να προσφέρεις καθοδήγηση και εκπαίδευση, στρατηγικό σχεδιασμό και, κυρίως, έμπνευση. Κι αυτό ακριβώς κάνω ως Hospiteller της Stepwise.

2- «Πανοραμική θέαση» της επιχείρησης Τουρισμού και Φιλοξενίας μπορείς να έχεις μόνο όταν «πατάς το πόδι σου» μέσα στην επιχείρηση. Δεν έρχομαι για να παραδώσω «εκπαιδεύσεις». Βιώνω την επιχείρηση -«μπαίνω» για τα καλά στον ρυθμό της-.

3-Μπαίνω στην επιχείρηση σημαίνει ότι είμαι το άγρυπνο μάτι κάθε δραστηριότητας, κάθε βάρδιας, κάθε διαδικασίας αλλά έχω και τα «αυτιά μου ανοιχτά», ακούω. Προσφέρω τεχνογνωσία αλλά και μαθαίνω, εμπνέω και εμπνέομαι, διορθώνω και εισπράττω feedback, επιμελούμαι, ενδιαφέρομαι και δημιουργώ ενδιαφέρον. Τελικά; προκαλώ αλλαγή!

4-Σημαίνει ακόμη πως θέλω να μάθω την ιστορία του κάθε ανθρώπου, του κάθε εργαζόμενου αλλά και του εργοδότη. Στη συνέχεια, συνδέω όλες τις ιστορίες με τη σύντομη ή μακρόχρονη πορεία της επιχείρησης ή ακόμη, ακόμη είμαι εκεί μόλις εκείνη πάει να γεννηθεί (preopenings).

5-Ολοκληρώνω την ιστορία μου… «φεύγοντας». Με τη βεβαιότητα ότι όλοι είναι έτοιμοι να δουλέψουν χωρίς εμένα αλλά «με εμένα», αφήνω «στρωμένο έδαφος» για ανάπτυξη.

Στο επόμενο ταξίδι;

Άγνωστοι μεταξύ μας, με κάποιον «πιθανό-απίθανο» τρόπο, γνωριζόμαστε ήδη…

Είστε έτοιμοι για τη δική σας Hospistory

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Κείμενο & Concept: Ανθή Μπόσκου

Συνδεθείτε

Εγγραφή

Ξεχασμένος κωδικός πρόσβασης

Κοινοποίηση