Γράφει η Ανθή Μπόσκου

«H Stepwise HR βραβεύεται για την καινοτομία και τη συνεισφορά της στη Φιλοξενία και στον Τουρισμό». Αυτή η φράση ίσως ακούγεται ουτοπική για μια start up που δραστηριοποιείται μόλις δύο έτη στον ανταγωνιστικό κλάδο του Τουρισμού και της Φιλοξενίας. Κι όμως, για τα Greek Hospitality Awards, το όραμα, το πάθος, η καινοτομία και η σκληρή δουλειά αποτελούν, αυτονόητα, λόγους επιβράβευσης. Σε μια υπέρλαμπρη τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου στο Athenaeum InterContinental στην Αθήνα, ανάμεσα σε εξέχουσες προσωπικότητες του κλάδου της φιλοξενίας, έγκριτους εκπροσώπους του ελληνικού Τύπου και της πολιτικής σκηνής, παραβρέθηκε και η Αντωνία Καραγιά, η δημιουργός και εκπρόσωπος της Stepwise HR, για να παραλάβει, προσωπικά, το βραβείο.

Τα Greek Hospitality Awards, ένας επιτυχημένος θεσμός που διοργανώνεται από την ethosEVENTS και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, αναδεικνύουν τους «χρυσούς», «αργυρούς» και «χάλκινους» της Φιλοξενίας για ένατη συνεχή χρονιά. Είναι ένας θεσμός που ως στόχο του έχει, όχι μόνο, να ιντριγκάρει επιχειρηματίες και επαγγελματίες του κλάδου ώστε να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό αλλά που προσδοκά να αναδείξει το εγχώριο τουριστικό προϊόν καθώς και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες του κλάδου της Φιλοξενίας ως θεμελιώδεις για την ανάπτυξη του τόπου. Τα βραβεία απονέμονται έπειτα από αξιολόγηση των συμμετοχών από έγκριτη κριτική επιτροπή ακαδημαϊκών και εμπειρογνωμόνων αλλά και με τη «σύμφωνη γνώμη» του κοινού, μιας και το κοινό έχει τη δυνατότητα να στηρίξει τον υποψήφιο της επιλογής του μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

Η Αντωνία Καραγιά ήταν, λοιπόν, εκεί και, μετά τη βράβευση, μας εξιστορεί:

«Είναι για εμάς μια σημαντική στιγμή: διαγωνιστήκαμε για το βραβείο ειδικής συνεισφοράς σε μια διοργάνωση που επιβραβεύει, πραγματικά, μόνο άριστες και καινοτόμες επιχειρήσεις. Σταθήκαμε δίπλα σε «ηχηρά ονόματα», ξενοδοχεία και resorts, αλλά και επιχειρήσεις ανάπτυξης λογισμικού. Το πιο σημαντικό για εμάς ήταν ότι, πέρα από κριτήρια αξιολόγησης όπως ορθές επιχειρηματικές πρακτικές, άρτιες εγκαταστάσεις, αρχιτεκτονική και interior design, τοποθεσία, βιώσιμη ανάπτυξη και φυσικό περιβάλλον, ανάδειξη τοπικής κουλτούρας και καινοτομία στο «σερβίρισμα» του σύγχρονου τουριστικού προϊόντος, η βράβευση της Stepwise HR υπογραμμίζει ένα θεμελιώδες κριτήριο. Βράβευση της Stepwise HR σημαίνει βράβευση των ανθρώπινων πόρων. Κι αυτό γιατί πίσω από το όνομα Stepwise HR βρίσκεται η μεγάλη κοινότητα των ανθρώπων που βιοπορίζονται, αναπτύσσονται και πετυχαίνουν επαγγελματικά στη Φιλοξενία και την Εστίαση. Με το βραβείο αυτό θέλουμε να πιστεύουμε ότι φωτίσαμε, για ακόμη μια φορά, τη συνεισφορά και τον τεράστιο ρόλο που διαδραματίζουν οι ανθρώπινοι πόροι στην ανάπτυξη του κλάδου. Τιμή μας να εκπροσωπούμε αυτό το κριτήριο «αριστείας».

Είμαστε ευγνώμονες για τις συνεργασίες μας, υπερήφανοι για τους πελάτες μας, για τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν και ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου για την ακούραστη προσπάθεια στην ανάδειξη της Stepwise ως καινοτόμου επιχείρησης στη διαχείριση ανθρώπινων πόρων. Φυσικά, ευχαριστώ πολύ τον κάθε άνθρωπο που γνώρισε τη Stepwise και έδωσε την ψήφο του, για να βρεθούμε σήμερα με αυτό το αργυρό μετάλλιο «στο χέρι». Δεσμευόμαστε για ακόμη περισσότερες φρέσκες ιδέες, που ακόμη δεν μπορώ να αποκαλύψω 😊, για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και πίστη ότι το 2024 θα είναι η χρονιά που ο ανθρώπινος παράγοντας θα κάνει τον Τουρισμό και τη Φιλοξενία να λάμψουν. Δεν κρύβω ότι η χαρά μας ήταν διπλή: εκτός από τη δική μας βράβευση, παρακολουθήσαμε με υπερηφάνεια τη βράβευση ενός από τους πιο αγαπημένους μας πελάτες, του Eliamos Villas & Spa Hotel, το οποίο απέσπασε δίκαια το Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία Best Greek Villa Resort. Ήμασταν μαζί τους από την αρχή της τιτάνιας προσπάθειάς τους, η οποία οδήγησε στη δημιουργία ενός μοναδικού θέρετρου, σε μία από τις ομορφότερες γωνιές της Κεφαλονιάς. Ήμασταν και είμαστε μαζί τους στη στελέχωση, στην εκπαίδευση και καθοδήγηση προσωπικού, για τη δημιουργία ενός δυναμικού και ανταποδοτικού εργασιακού κλίματος.».

Συνδεθείτε

Εγγραφή

Ξεχασμένος κωδικός πρόσβασης

Κοινοποίηση