….«στα πρώτα βήματά μου στον Τουρισμό και τη Φιλοξενία, αυτό που αναζητούσα, χωρίς ακόμη καν να το γνωρίζω, ήταν μια σοβαρή καθοδήγηση. Κάποιον, κάποιους ή κάτι που θα μου έδειχνε τον δρόμο. Περνώντας από πολλές θέσεις εργασίας και τμήματα, μου δόθηκε η ευκαιρία να παρατηρήσω την πολυπλοκότητα και την ποικιλία του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και των δεξιοτήτων σε κάθε τμήμα ή κάθε αυτόνομη θέση. Έβλεπα ότι η Φιλοξενία και ο Τουρισμός διψούν για ολοκληρωμένες και σοφές αποφάσεις στο HR ώστε να κάνουν ακόμη μεγαλύτερα βήματα. Έβλεπα ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο μπορούν να αποτελέσουν μία διαρκώς αναπτυσσόμενη κοινότητα. Με αυτές τις σκέψεις δημιούργησα τη Stepwise και έως σήμερα πιστεύω ότι ο κλάδος προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για τον εργαζόμενο αλλά και τον επιχειρηματία. Τώρα περισσότερο από ποτέ, με νέες πρακτικές, νέα φιλοσοφία, νέα εργαλεία μπορεί να τα καταφέρει ακόμη καλύτερα…» σημειώνει η δημιουργός της Stepwise.

5+1 λόγοι για να εμπιστευτείς το επαγγελματικό σου μέλλον στη Φιλοξενία και στον Τουρισμό

1- Ακόμη και στο σημερινό «βαρύ» κλίμα, ο Τουρισμός και η Φιλοξενία προσφέρουν ανταποδοτικές αμοιβές και πολλές άμεσες ή έμμεσες παροχές.

2- Κινείσαι σε ένα εκπληκτικό περιβάλλον, έχεις πάντα έναν συνάδελφο ή συνεργάτη που σε «νιώθει». Αποκτάς αλλά και δημιουργείς εμπειρίες, μαθαίνεις από αυτές, εξελίσσεσαι διαρκώς ως προσωπικότητα.

3- Στη Φιλοξενία βρίσκεσαι στον κλάδο όπου χρειάζεται να διαθέτεις τεχνογνωσία αλλά όχι μόνο! Ο χαρακτήρας σου είναι πολύ σημαντικός. Τα Soft Skills και το Ταλέντο παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Για να λάμψεις, το μόνο που ίσως χρειαστείς είναι μια κάποια καθοδήγηση.

4- Ναι, προσφέρει ευκαιρίες εξέλιξης στην ίδια επιχείρηση ή στην επόμενη… Εάν έχεις πάθος και ακολουθήσεις τη σωστή μέθοδο, μπορείς να εξελιχθείς και να εξελιχθείς… γιατί όχι; Να φτάσεις έως την κορυφή.

5- Μπορείς να διαλέξεις. Είτε είσαι τύπος της σταθερότητας είτε της ανατροπής και της περιπέτειας, στον Τουρισμό και στη Φιλοξενία μπορείς να τα έχεις και τα δύο… έως ότου ανακαλύψεις ακριβώς τον τρόπο εργασίας ή το περιβάλλον που σου ταιριάζει.

+1

Δεν είσαι μόνος. Για την ακρίβεια, διαθέτεις έναν μεγάλο σύμμαχο. Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο είναι τόσοι πολλοί σου δίνει το προνόμιο να ανήκεις σε μια δυνατή και ποικιλόμορφη κοινότητα αλλά και στην επιχείρηση που εργάζεσαι να έχει στη διάθεσή της έναν μοναδικό «καμβά» για να σχεδιάσει την ανάπτυξή της.

Η Stepwise δημιουργήθηκε ακριβώς με αυτόν τον στόχο: να ενδυναμώσει αυτή την κοινότητα, να καθοδηγήσει, να προστατέψει, να προσφέρει ευκαιρίες, να δώσει «το βήμα» στον εργαζόμενο αλλά και να πάει την επιχείρηση Τουρισμού και Φιλοξενίας στο επόμενο «σκαλοπάτι».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Κείμενο & Concept: Ανθή Μπόσκου

Συνδεθείτε

Εγγραφή

Ξεχασμένος κωδικός πρόσβασης

Κοινοποίηση