10 χρόνια πέρασαν από τότε που δούλεψα για πρώτη φορά στον Τουρισμό. Μια διέξοδος που έδωσα στον εαυτό μου σαν μια λύση για άμεση απασχόληση μετά τις σπουδές μου και σκεπτόμενη ότι ίσως κρατήσει μόνο ένα καλοκαίρι, μόνο για μια στιγμή…

Χωρίς εμπειρία και με μόνο εφόδιο την «περιπετειώδη φύση μου», αποφάσισα να αποδεχτώ μια τυχαία πρόταση για εργασία σε ένα από τα πολύ γνωστά ξενοδοχεία της Ελλάδας και, μάλιστα, σε έναν από τους top τουριστικούς προορισμούς.

Η πρόταση…

7/7, ελάχιστα ευρώ, χωρίς παροχή στέγης και συνολικά μόνο 1 δωρεάν γεύμα την ημέρα. Do the maths…

Εάν ήμουν πιο θωρακισμένη την εποχή εκείνη, εάν είχα κάποιον να με καθοδηγήσει, εάν οι σπουδές μου κάλυπταν καλύτερα το γνωστικό αντικείμενο, εάν είχα λάβει περαιτέρω skills από εξειδικευμένο training, ίσως να μην δεχόμουν τη συγκεκριμένη πρόταση. Όμως, για έναν παράξενο λόγο το έκανα.

The hard way, λοιπόν, κατάφερα και πάτησα το πόδι μου, μεταφορικά και κυριολεκτικά, στον Τουρισμό και τη Φιλοξενία. Και παρά τα όσα, ένιωθα τυχερή και ευγνώμων για αυτήν την δυνατότητα που ίσως δεν την λες και «ευκαιριάρα» αλλά για εμένα ήταν. Σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, ξέρω και το γιατί.

Ίσως αναρωτιέστε τι να έχω απογίνει, ποια είμαι και τι κάνω… Εκείνη η στιγμή που λέγαμε τη θυμάστε; Τελικά, βρίσκομαι ακόμη εδώ, στον Τουρισμό και τη Φιλοξενία…

Ονομάζομαι Αντωνία Καραγιά και είμαι η δημιουργός της Stepwise.


Και μετά από αυτή την πρώτη γνωριμία…ερωτεύτηκα! Μέσα στα χρόνια αγαπούσα τον κλάδο ακόμη πιο πολύ. Μου έμαθε να ελίσσομαι, να αναπτύσσω skills που δεν ήξερα ότι είχα, να μαθαίνω, να ανακαλύπτω σε κάθε διαφορετικό περιβάλλον ή πόστο κάτι εντελώς καινούριο. Μου έμαθε και πώς να αναδεικνύω την προσωπικότητά μου, στην παρέα ή στο επίσημο meeting ή event. Μου έδειξε τον πλούτο της πολύ-πολιτισμικής ομάδας, τη χαρά να μοιράζεσαι στόχους μέσα από το πρίσμα της διαφορετικότητας, κουλτούρας, ηθών και συνηθειών. Εγώ αυτό το λέω πλούτο και το λέω και έρωτα. Γιατί αυτή τη δουλειά, εάν την καταλάβεις και εάν βρεις «τη φυλή» σου, δεν μπορείς παρά να την αγαπήσεις.

Κι όταν αγαπάς πονάς

Πονάς που ο κλάδος εδώ και χρόνια δεν μπορεί να βρει την ταυτότητά του. Πλήττεται από κακές επιλογές, παλιές ιδέες, ανεδαφικές στρατηγικές. Πληγώνει τον εαυτό του γιατί δεν μπορεί να βρει το σωστό focus που δεν είναι άλλο από το στοιχείο που μπορεί να κάνει τη διαφορά, δηλαδή την υπερδύναμη των ανθρώπων, των εργαζομένων. Γι’ αυτό και δημιούργησα τη Stepwise. Μια ομπρέλα προστασίας για τον εργαζόμενο υπέρ του εργοδότη! Σου μοιάζει οξύμωρο; Όχι, καθόλου! Να μην λέμε τώρα πάλι για τη διαφορά που μπορεί να κάνει ο ικανοποιημένος εργαζόμενος, η δίκαιη μεταχείριση, η συμμετοχή στους στόχους. Όχι λόγια, πράξεις λείπουν. Και πράξεις εκατέρωθεν και από την πλευρά των εργοδοτών και από την πλευρά των εργαζομένων, εκείνων που δούλεψαν στον κλάδο και τα παράτησαν, απογοητευμένοι από τις συνθήκες, εκείνων που δουλεύουν τώρα μηχανικά για το μεροκάματο χωρίς ενδιαφέρον για εξέλιξη. Αυτοί τι να κάνουν; Να εκτιμήσουν τις σωστές ευκαιρίες, να επανεκτιμήσουν τον κλάδο και να επιστρέψουν σε αυτόν με άλλες αξιώσεις, με παράλληλη προσφορά και δυναμική. Και ίσως τότε κερδίσουν όλοι.

Η Stepwise πιστεύει ότι μπορούμε να το κάνουμε. Μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους πιο δυνατούς προορισμούς παγκοσμίως. Μπορούμε να σταματήσουμε λίγο από ότι κάνουμε και να σκεφτούμε. Είναι εφικτό να έχεις:

Τις καλύτερες υπηρεσίες – άριστη εξυπηρέτηση πελάτη – βέλτιστα αποτελέσματα -από τον χαρούμενο εργαζόμενο – με την κατάλληλη κατάρτιση – που θα φέρει τις καλύτερες υπηρεσίες – άριστη εξυπηρέτηση – βέλτιστα αποτελέσματα και νούμερα… Έτσι, κύκλος είναι αυτό, ανατροφοδότηση.

Ποιος είναι μαζί μου;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Κείμενο & Concept: Ανθή Μπόσκου

Συνδεθείτε

Εγγραφή

Ξεχασμένος κωδικός πρόσβασης

Κοινοποίηση